Telers Westfresh starten per januari 2022 eigen verkooporganisatie

Met ingang van 1 januari 2022 vindt de verkoop van de versproducten van de grootste bloemkoolleverancier van Nederland plaats via de eigen organisatie. De bloemkool, broccoli en overige groenten van Westfresh worden vanaf deze datum in de markt afgezet door de nieuw opgerichte verkooporganisatie Tolpoort Vegetables. “Zo houden we de regie in eigen hand, de lijntjes kort en de prijzen scherp”, aldus Westfresh teler Bas Kok.

 

Korte lijntjes
Met het intern regelen van de verkoop van Westfresh producten, hebben de telers meer inzicht en inspraak in de manier waarop het verkoopproces verloopt. En dat heeft voordelen, stelt Bas Kok: “We staan hierdoor zelf als producenten, dichter bij onze afnemers. We stemmen zo vraag en aanbod gerichter af. De lijntjes zijn korter en we staan letterlijk dichter bij de consument.” Bijkomend voordeel is dat het verkorten van het afnameproces invloed heeft op de kosten. Die worden gedrukt doordat er een minder complexe organisatie tussen producent en retailer staat.

 

Centraliseren
Voor groenten van Westfresh kunnen inkooporganisaties en winkels vanaf heden terecht bij het kersverse Tolpoort Vegetables. Deze verkooporganisatie is centraal opgenomen in het distributie- en verpakkingscentrum Tolpoort in Zwaagdijk (Noord-Holland). Westfresh richtte deze ultramoderne en energiezuinige locatie in 2008 samen met de witloftelers van Quality Growers (witlof) op. Door vanuit hier nu ook verkoop te regelen, worden de diensten en producten van Westfresh onder één dak samengebracht.

 

Gezonde groei
Eerder verliep de verkoop van Westfresh producten via The Greenery. Hoewel deze samenwerking jarenlang productief is geweest, zagen de telers dat het tijd werd voor een nieuwe stap. Want bloemkoolteelt heeft misschien een traditioneel imago, maar de telers zijn we niet bang voor vernieuwing. Bas Kok: “wij zijn groot geworden uit een generatielange geschiedenis als groentebouwers, maar door innovatie en een gezonde dosis lef kunnen wij blijven groeien en op de best mogelijke manier een zo mooi mogelijk product leveren.”

 

Westfresh teler Bas Kok

Bas Kok: "Met interne verkoop regie in eigen hand, lijntjes kort en prijzen scherp"

 

Voor vragen over, en de inkoop van producten van Westfresh belt u met Jurgen Ratelband: 06 1026 3219.