Verpakking en distributie

Tolpoort

 

Direct na de oogst rijden de goedgevulde landbouwwagens van onze telers naar ons verpakkings- en distributiecentrum DC Tolpoort.

Tolpoort werd in 2008 gevestigd door onze eigen telers van Westfresh en door Quality Growers, een West-Friese witloftelers vereniging.
Het doel? Het opzetten van een hypermodern verpakkings- en distributiecentrum, waar onze gezamelijke teelt zo vers mogelijk zijn weg vindt naar retail en industrie.

En dat is gelukt!

Als onze wagens met (met name) bloemkool aankomen rijden op het terrein van Tolpoort passeren ze eerst de ‘keurbeun’. Hier controleren onafhankelijke keurmeesters de producten streng en deskundig. Alleen de groenten die voldoen aan hoge kwaliteitseisen worden uitgeleverd aan onze klanten. De groenten van een mindere kwaliteit vinden een andere bestemming en blijven zo in de voedselketen. 

Na keuring lossen de heftruckchauffeurs van Tolpoort de wagens en worden de versproducten in recordtijd gekoeld, verwerkt, (eventueel) verpakt, en geladen voor transport. En dat allemaal onder strenge hygiënische eisen en de best mogelijke omstandigheden. DC Tolpoort voldoet dan ook aan de hoogste eisen voor voedselveiligheid en is BRC gecertificeerd.